Wypadek na przejezdzie kolejowym w Patnowie |
Author |
Message |
Nevermind
Mieszka pod Wieluniem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Wlasnie, ze prawie 3/4 Polakow zamiast sie zatrzymac zwalnia przed przejazdem i sie *przetacza*. Lepszym wyjsciem jest juz przeleciec z wieksza predkoscia albo sie zatrzymac. Toczenie sie czesto zle sie konczy.. |
|
|
|
Dominika
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Nie napisałam precyzyjnie- "mało kto się zatrzymuje". Ale żeby "przelecenie" przez przejazd było lepszym wyjściem... :roll:, nie będę się upierać przy swoim zdaniu, bo nie wiem jakie są statystyki, dla tych którzy
a)zwalniali,
b)zatrzymywali się,
c)lecieli. |
|
|
|
Nevermind
Mieszka pod Wieluniem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Wiesz chodzi mi oto, ze wieksza szanse masz przezyc wtedy kiedy przez przejazd przelecisz niz sie przetoczysz. Chociaz wiadomo, ze trzeba sie zatrzymac. |
|
|
|
miko 005
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Znam ten przejazd kolejowy, sam niejednokrotnie jeżdziłem tą trasą i muszę stwierdzić że widoczność w tym miejscu jest rzeczywiście bardzo ograniczona, bo po pierwsze, torowisko znajduje się w niewielkim wąwozie, a po drugie zarośla, które tą słabą widoczność jeszcze bardziej potęgują.
Nic oczywiście nie usprawiedliwia nieuwagi kierowców, ale gdyby PKP wzorem służb odpowiedzialnych za drogi, zamontowywało na takich przejazdach lustra, to być może w jakimś stopniu zmniejszyło by się niebezpieczeństwo przedostania się przez takie przejazdy kolejowe.
[b]PS.[/b] co prawda ostatnio tamtędy nie przejeżdżałem i być może już takie lustra tam są. |
|
|
|
cogito
Mieszka pod Wieluniem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
W ostatnich dniach kilkakrotnie przejeżdżałem w Rudzie przez przejazd kolejowy na drodze prowadzącej z Rudy na Widoradz.
Makabra. Jadąc w kierunku Widoradza widoczność z lewej strony zerowa. Rosnące krzaki skutecznie zasłaniają widok na tory.
Nic dziwnego, że dochodzi do wypadków. |
|
|
|
zwyczajna
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="cogito"]Nic dziwnego, że dochodzi do wypadków.[/quote] i tutaj powinna zadziałać wyobraźnia,czyli jeśli nie widac ,trzeba wysiąść z samochodu,to dosłownie kilka sekund ,ale warte całego życia....... |
|
|
|
|