Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2013-09-03, 06:43 Rekonstrukcja bitwy 1939 - Strońsko k. Sieradza 7.09.2013
Jak co roku, zapraszam, wstęp wolny, daleko nie jest...
od. 200 umundurowanych rekonstruktorów, walka w oparciu o zachowane umocnienia polskie z 1939 na głównej linii oporu Armii Łódź plus wojna w powietrzu może być okazją do przeżycia niezwykłej lekcji historii...
czas trwania ok godziny, warto się wybrać!
zapraszam!
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2013-09-09, 06:26
Tegoroczne obchody walk w Strońsku-Beleniu stały się już historią. Historią zdecydowanie udaną. Wkrótce relacja na naszym profilu i dużo zdjęć. Dziękujemy serdecznie za przybycie wszystkim gościom, grupom rekonstrukcyjnym, miłośnikom tematu, a także oficjelom i publiczności. W skrócie - około 150 aktorów na polu inscenizacji, 2 walczące samoloty, mnóstwo broni, pozoracji i pirotechniki. Grupy rekonstrukcyjne z całego kraju oraz wstępne szacunki podające ok. 6-7 tysięcy widzów. Do pełni zadowolenia w komplecie piękna wrześniowa pogoda Szczegóły wkrótce ... !
Póki co na gorąco wstępne relacje regionalnych mediów:
i chyba najfajniejszy album, moim zdaniem, autorstwa Pawła...
jak sam pisze
Cytat:
W tym roku, zrezygnowałem zupełnie z fotografowania z daleka. Postanowiłem być tak blisko, jak się da. Dzięki kolegom z grupy GRH Strzelcy 31 pułku piechoty, ulokowałem się w okopach polskiej linii obrony. Oczywiście wiedziałem, że będę miał ograniczony zasięg fotografowania, ale zależało mi na pokazaniu tego wszystkiego z bliska.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum