Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2013-04-27, 10:27 Cztery pory roku
Nie wiem, czy taki pomysł już tutaj nie zawitał. Ale nawet gdyby, to można go albo odświeżyć, albo kontynuować dalej.
O co chodzi? No właśnie o cztery pory roku w obiektywie. Poświęćmy rok czasu na to, aby jedno, albo kilka wybranych przez nas miejsc, obiektów, itp., sfotografować w sceneriach; wiosna, lato, jesień, zima.
Myślę, że jeśli będziemy cierpliwi, to może wyjść z tego coś naprawdę fajnego. I już zimą, możemy podziwiać nasze prace.
Jakieś podpowiedzi i sugestie do tematu mile widziane. Można też zastanowić się nad tym, czy już teraz wrzucamy zdjęcia z każdej pory roku, czy czekamy na efekt końcowy.
Chętni do zabawy niech się deklarują wpisem tutaj. Będziemy wiedzieli na ile prac możemy liczyć, a kto wie, może potem jakaś wystawa gdzieś w kąciku muzealnej sali w naszym muzeum
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2011 Posty: 257 Piwa: 38/19 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-04-27, 16:01
Ten pomysł także mi się podoba. Myślę, że ja także coś wrzucę.
Ponadto mam jeszcze jedną propozycję do tego tematu. Otóż najprawdopodobniej najwięcej zdjęć będzie przedstawiało „piękne i fascynujące” ujęcia pory roku.
Jednakże w każdej porze roku nie wszystko jest takie piękne. Są także te „niechciane i nieładne” uroki pór roku. Dlatego może dopisywać albo jakoś podzielić na te „ładne i nieładne – niechciane” uroki?
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2013-05-07, 17:13
Chodzi mi właśnie o coś w stylu jaki zaprezentował pinio3. Z tą tylko różnicą, aby każda z tych czterech fotek była "cyknięta" z tego samego miejsca, a zdjęcie było w tym samym kadrze co pozostałe trzy
Są piękne ogródki, które macie na własnych posesjach, bądź za oknem mieszkania. Mijacie po drodze codziennie (nie będzie problemu z czterema porami roku ) jakiś obelisk, pomnik itp., w otoczeniu zieleni. Naprawdę nie trzeba wiele, zróbmy po jednym widoczku. A im więcej nas będzie, tym więcej będzie zróżnicowanych prac.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum