Wysłany: 2013-02-16, 00:01 Sklep oferujący kawy i herbaty świata
Tak się ostatnio zastanawiam czy miałby w naszym mieście rację bytu sklep oferujący asortyment typu kawy i herbaty świata oraz oryginalne słodycze, a także jakieś kosze okolicznościowe z tego typu artykułami???
_________________ "Na miły Bóg, życie nie po to tylko jest, by brać
Życie nie po to, by bezczynnie trwać
I aby żyć siebie samego trzeba dać "
Też bym się bardzo cieszyła ale obawiam się, że same kawy, herbaty i słodycze nie wystarczą. Może jeszcze przyprawy świata, zdrowa żywność i jakiś delikatesowe produkty typu francuskie musztardy itp.
_________________ "Umrze miasto, jeżeli budowa jego będzie zakończona"
Co do przypraw, to świetny wybór jest w takim małym sklepiku niedaleko Kauflanda. Kupuje się na wagę, a przypraw jest naprawdę sporo. Szkoda, że jest w takim miejscu, gdzieś na uboczu.
również z miłą chęcią kupiłbym droższą, ale za to smaczniejszą kawkę, na tym akurat nie oszczędzam, no a i słodycz do kawki dobra sprawa, także również jestem za
a co do sklepiku z przyprawami to wiem gdzie jest, ale nigdy nie odwiedziłem, pora o zmienić i się zorientować...
również z miłą chęcią kupiłbym droższą, ale za to smaczniejszą kawkę, na tym akurat nie oszczędzam, no a i słodycz do kawki dobra sprawa, także również jestem za
a co do sklepiku z przyprawami to wiem gdzie jest, ale nigdy nie odwiedziłem, pora o zmienić i się zorientować...
Polecam przyprawę do kawki w takim razie. Nie każdy lubi kombinować z kawą, ale ja jestem wielką fanką tej przyprawy.
Ja myślę że zawsze warto pokombinować i poznać nowe smaki:) a w naszym mieście jednak ciągle mało jest takich miejsc w których można by się zaopatrzyć w naprawdę ciekawe produkty:)
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2013-02-17, 19:52
Leveile Soleile napisał/a:
Co do przypraw, to świetny wybór jest w takim małym sklepiku niedaleko Kauflanda. Kupuje się na wagę, a przypraw jest naprawdę sporo. Szkoda, że jest w takim miejscu, gdzieś na uboczu.
Możesz wytłumaczyć dokładnie gdzie on jest ?? .
W Kluczborku jest taki sklep z kawami i heratami i utrzymuje się już kilka lat .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
W Kluczborku jest taki sklep z kawami i heratami i utrzymuje się już kilka lat .
Na Popiełuszki, na przeciwko Kauflanda (nie całkiem na przeciwko, ale po drugiej stronie ulicy bardziej w lewo) przy takiej małej uliczce. Nie rzuca się w oczy za bardzo. W sumie w połowie jest to zwykły spożywczy, natomiast po prawej stronie są duże pojemniki różnych przypraw.
To jest Stodolniana, nie Popiełuszki. Dokładnie to pomiędzy Popiełuszki a Staszica. I wybór przypraw naprawdę spory, do tego wychodzą taniej niż w torebkach w marketach.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2013-02-18, 10:25
Pomysł z otwarciem sklepu fajny, tylko... Czy np herbaty i kawy będą adekwatne do ceny za nie?
Prosty przykład - Kawa. Dużo ludzi "podnieca" się kawą Lavazza lub Pellini a w tej cenie a nawet niższej można dostać dużo lepszą kawę Dla niektórych liczy się marka a nie smak i cena
Miałam raczej na myśli kawy w ziarnach typu Arabica Peru, Brazylia, Gwatemalia, Indeie itp, plus np kawy smakowe w ziarnach na bazie arabici np. orzechowa, kokosowa itp. Do tego szeroki wybór herbat ale oczywiście nie w torebkach i mieszanek naparów owocowych i ziołowych:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum