Mam problem. Czy znajdzie się ktoś na forum, kto zna ten temat. Poszukuję pochłaniacza wilgoci w pomieszczeniu nie ogrzewanym. Chodzi mi o to, że przy temperaturze około 15 st i wilgotności 100% chłód jest nie do wytrzymania. Ogrzewania zrobić nie można. Są takie urządzenia które wyłapują wilgoć z powietrza. Naczytałem się i naoglądałem w internecie, ale nie chcę wywalić pieniędzy na próżno. Może ktoś z Was coś mi doradzi
Na pochłaniaczach się nie znam, ale kiedyś interesowałam się alternatywnym ogrzewaniem i znalazłam grzejniki na podczerwień http://www.infrapanel.pl/. Są wykorzystywane w domach, ale tez pomieszczeniach gospodarczych w których są często otwierane drzwi (np. magazyny). Grzejniki wg producentów nie nagrzewają powietrza tylko przedmioty i bezpośrednio ciało, działają jak promienie słoneczne. Piszesz, że ogrzewania nie możesz wprowadzić, podejrzewam, że chodzi o przechowywane produkty, ale może ta opcja by im nie zagrażała.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2012-12-11, 21:04
Basia napisał/a:
Na pochłaniaczach się nie znam, ale kiedyś interesowałam się alternatywnym ogrzewaniem i znalazłam grzejniki na podczerwień http://www.infrapanel.pl/. Są wykorzystywane w domach, ale tez pomieszczeniach gospodarczych w których są często otwierane drzwi (np. magazyny). Grzejniki wg producentów nie nagrzewają powietrza tylko przedmioty i bezpośrednio ciało, działają jak promienie słoneczne. Piszesz, że ogrzewania nie możesz wprowadzić, podejrzewam, że chodzi o przechowywane produkty, ale może ta opcja by im nie zagrażała.
Chyba widziałem takie ogrzewanie na podczerwień w kościele w Stolcu. Faktycznie było czuć dość intensywne ogrzewanie jeśli stało się w pobliżu promiennika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum